Us atreviu a fer una coca de Sant Joan?

0

Ja arriba Sant Joan. I què hi ha més tradicional que l’especial de la petitaxarxa.xat i els petards de la nit de Sant Joan? Doncs sí, ho heu encertat, la coca de la revetlla! I per a que no us relaxeu, aquesta vegada us reptem a fer una coca. Els qui no us atreviu a fer-la a la cuina, podeu dibuixar-la o fer una foto a la coca de l’àvia, del papa o a la de la tieta…

Per si de cas, us reproduim la recepta dels Plats Menuts. Ummmm… quina gana!

Ingredients

200 grams de farina
100 grams de sucre
100 grams de fruits confitats
50 grams de pinyons
20 grams de llevat de pa (l’has de comprar a la fleca)
4 cullerades de llet
2 ous
la ratlladura d’una llimona
Oli

Alguna cosa més?

Un cassó
Una forquilla
Un ganivet
Una safata de forn
Un pinzell
Un drap

Preparació

Primer pas: posa a escalfar la llet. Quan estigui calenta, retira-la del foc i aboca-hi el llevat i una mica de farina. Ara es tracta de mesclar-ho tot bé fins a formar una bola, com de plastilina. Quan l’hagis feta, l’has de tapar amb un drap i deixa-la reposar prop d’una font de calor com, per exemple, el foc, fins que dupliqui la seva mida.

Treballa-ho tot amb una forquilla i, quan estigui tot ben mesclat, és hora d’afegir-hi la massa que havies reservat coberta amb el drap. El següent que has de fer és posar les mans a la massa, és a dir, mesclar les dues pastes amb les mans fins a obtenir una pasta compacta. Ara és torn d’agafar una safata del forn. Vessa-hi una miqueta d’oli i esbargeix-la per tot el fons. Però si vols assegurar-te que la coca no es cremarà, et donem un truc: cobreix la safata amb paper sulfuritzat mullat amb una mica d’oli.

Una vegada fet això, arriba el moment de donar la forma que vulguis a la massa. Normalment, es fa ovalada, però pots deixar volar una mica la teva imaginació. Això sí, no la facis molt gruixuda perquè, si no, trigarà dos anys a fer-se. Quan ja estigui perfecta, pinta la cara superior amb un pinzell humit amb aigua (tot i que també ho pots fer amb rovell d’ou) per a què quedi daurada.

I a continuació, els darrers passos. Col·loca els pinyons i les fruites confitades fetes talls sobre la coca. Posa’n sucre per sobre (al teu gust) i deixa reposar un altre cop la coca, ara, uns 15 minuts. Mentre, posa el forn a 200º. Quan hagi passat el quart d’hora, fica-hi la coca durant uns 20 minuts o fins que, quan la punxis amb una agulla o un ganivet, no surti tacat. I, petits amics, ja teniu la coca llesta. Ara, només queda gaudir de Sant Joan i menjar-se-la. Feliç revetlla!

Posted in Receptes, Sant Joan

Comparteix:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>